Gıda Takviyelerini Eczacı Danışmanlığında Kullanmanın Önemi

Ecz. Aysun Çoban

Günümüz insanı her yere ve her şeye yetişmek/yetmek zorunda. Sabah erken kalkıp, gece geç yatmak, işyerinde yoğun mesailer yapmak, trafikte uzun vakitler harcayıp oradan oraya koşturmak, hem çalışan hem ebeveyn, hem sağlıklı hem fit, bir yandan da doğal olmak zorunda. Bütün bunları yaparken doğru ve dengeli beslenmeye vakit kalmayabiliyor.

Bu durumda devreye gıda takviyeleri giriyor. Peki, her gıda takviyesi herkese uygun mu?

Örneğin mide bağırsak hastalıkları olan kişilerde yüksek oranda çinko içeren bir gıda takviyesi kullanılırken dikkat edilmeli. Diyabeti olan bir hastaya vitamin verilirken içinde şeker olup olmadığı kontrol edilmelidir. Tansiyon hastaları da, yüksek sodyum içeriğine sahip bir gıda takviyesi kullanmamalıdır.

Astım veya alerjik hastalığı olan kişiler alerjen bitkisel içerikler konusunda uyarılmalıdır. Gıda takviyelerinin uygun doz ve kullanım süresi belirlenmelidir.

Örnekler çoğaltılabilir. Bu konudaki yetkili kişiler eczacı ve hekimlerinizdir. İçerik, yan etki ve ilaç etkileşimleri konusunda bilgi vermek, gerekli durumda sizi doktora yönlendirmek için en doğru, zararsız ve gerekli takviyeyi seçmede yardımcı, her sorunuzu içtenlikle karşılamaya hazır, en yakın sağlık danışmanınız ECZACINIZ!

Eczacı Gelişim Platformu adına,

Ecz. Aysun ÇOBAN

Aysun Çoban

Aysun Çoban
Eczacı

kolay egzersiz

Diyeti Destekleyecek
Egzersiz Önerileri

DAHA FAZLA

kolay egzersiz